کی K

کی می رسد روز وصال بی قراران ( اشعار کافشین (کریم شاهزاده رحیمی))

کی K

کی می رسد روز وصال بی قراران ( اشعار کافشین (کریم شاهزاده رحیمی))

کفش بزرگان

تکرار/ روایت یک عضو جامعه اسلامی دانشجویان از دیدار با هاشمی رفسنجانی؛
هاشمی رفسنجانی:‌ مهدی خیالش راحت است؛ گفته‌ام نیاید

خبرگزاری فارس: هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سوالات دانشجویان درباره علت عدم بازگشت مهدی هاشمی رفسنجانی از لندن گفت:‌ مهدی خیالش راحت است؛ دائما می‌خواهد بیاید ولی من به او می‌گویم نیاید و کارهایش را انجام دهد.

یکی از اعضای جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد که در جلسه‌ روز گذشته هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با دانشجویان عضو جوامع اسلامی دانشگاه‌های خراسان و تعدادی از دانشجویان دانشگاه آزاد در تالار آئینه حرم رضوی حاضر بود، در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه خبرگزاری فارس، به تشریح کامل اتفاقات رخ داده در این دیدار پرداخت که در ذیل می‌آید:
در ابتدای این مراسم تیمور عسگری نماینده مردم مشهد در مجلس هفتم سئوالی را با این مضمون که تعریف شما از امنیت و شاخصه‌های امنیت چیست؟ از هاشمی پرسید که وی در پاسخ به عسگری گفت: من از جریانی که در کشور می‌گذرد راضی نیستم و مناسب نبود که در شرایطی که از طرف دشمن تحت فشار هستیم این مسائل به وجود بیاید، بخصوص جدا شدن قشر آگاه و متفکر جامعه از نظام نوپای اسلامی.
هاشمی ادامه داد: بگذارید یک جمله نیز درباره امنیت عرض کنم، با توجه به آیات قرآن، جامعه‌ مومن جامعه‌‌ای است که آلوده به ظلم نباشد و این خواسته از خواسته‌های اصلی انقلاب بوده است.
پس از تیمور عسگری، جمشید خاتمی به عنوان نماینده دانشگاه آزاد از هاشمی پرسید که شما چرا در شرایط فعلی سکوت می‌کنید و علت سکوت در مقابل قضایای اخیر چیست؟ که هاشمی رفسنجانی در جواب وی گفت: من همیشه با افراط و تفریط مخالفم و راه خودم را مستند به آیات قرآن و ادله می‌دانم، من فکر می‌کنم اگر اعتدال بر جامعه حاکم باشد بسیاری از مسائل قابل حل است.
وی افزود: الان هم همین‌طور است. یک جریان افراطی همیشه در راست و گاهی در چپ بوده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به کتاب «عالیجناب سرخپوش» تصریح کرد: آن تندرویی هم که آن کتاب را نوشته حالا مصلحت خود را در این می‌بیند که از ما حمایت کند.
هاشمی همچنین اظهار داشت: تندروهای این طرفی، یعنی برخی بچه‌های اصولگرا و محافظه کار هم همین‌طور هستند ولی اکثریت جامعه ما اعتدال می‌خواهد مثل تحصیل‌ کرده‌های آگاه.
در ادامه این مراسم مهدی بادپا دبیر سابق تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد از هاشمی پرسید که شما در روزهای گذشته صحبتی کردید مبنی بر اینکه وحدت فقط حول رهبری است، شما به عنوان دو بال نهاد رهبری که هم رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و هم رئیس مجلس خبرگان هستید نقش‌تان در این باره چه بوده است؟
وی ادامه داد: کسانی که به شما در مجلس خبرگان و مجلس ششم رای دادند کسانی بودند که در مساجد و منابر شعار "خامنه‌ای زنده باد، هاشمی پاینده باد را سر می‌دادند اما الان کسانی از شما حمایت می‌کنند که کتاب «عالیجناب سرخپوش» را درباره شما نوشتند و شما را به قتل، دیکتاتوری و سرکوب متهم کردند و همان کسانی هستند که در خارج از کشور همراه منافقین علیه انقلاب راه‌پیمایی راه انداختند، شما چرا اقدامی در این زمینه انجام نداده‌اید.
بادپا سئوال دیگر خود را به مسائل روز اقتصادی اختصاص داد و گفت: درحال حاضر بحث روز بحث اجرای طرح اقتصادی است و شما در این قضیه یا کناره‌گیری کرده‌اید و یا شما را به بازی نگرفته‌اند. شما که رابطه‌تان با کشورهای ترکمنستان، پاکستان، عربستان و سایر کشورهای بین‌المللی خوب است نباید خودتان را به عنوان رهبر یک جریان سیاسی تقلیل دهید. به اعتقاد ما جایگاه شما بالاتر از این مسائل است و در بحث تحول اقتصادی می‌توانید با کمک به رئیس جمهور دولت دهم در کاستن آسیب‌های این طرح کمک‌رسان باشید، آیا شما نقش آفرینی می‌کنید؟
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در آخرین سئوال خود تصریح کرد: در رابطه با تخلف اطرافیان و منتسبان آقای هاشمی مطلبی که در میان عموم جامعه مطرح است، نگاه مردم به عکس‌العمل شماست، چند ماه پیش فرزند شما به کشور انگلیس سفر کرد و دفتر وی در دانشگاه آزاد با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که وی به خاطر سفر کاری و افتتاح یکی از واحدهای دانشگاه آزاد به لندن رفته است، حال مردم از خودشان می‌پرسند که آن بیانیه برای چه بود و این نیامدن دو سه ماهه مهدی هاشمی چیست؟ سکوت شما در این زمینه به نفع شما نیست.
آخرین فردی که از هاشمی سئوال پرسید، نماینده مجمع دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد بود.
وی از رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پرسید: شما با توجه به اشرافی که به حاکمیت نظام دارید آیا در جامعه اسلامی ما هیچ راهکاری برای تمکین به قانون نیست؟ متاسفانه کسانی که سینه‌چاک انقلابند در این چند ماه قانون گریزی کردند، توهین به استوانه‌‌ها و برخورد با دانشجویان از اقدامات این افراد است، آیا راهکارهایی برای نقض این قوانین وجود ندارد و سئوال بعدی من این است که چرا رئیس جمهور در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت نمی‌کند.
هاشمی در پاسخ به سئوالات شرکت‌کنندگان در جلسه اظهار داشت: من در مقابل اتفاقات اخیر ساکت نیستم،‌ الان شرایطی در کشور است که برخی حرف مخالف را تحمل نمی‌کنند و در این شرایط حرف زدن برای جامعه مفسده دارد، من موضع خود را صریح در نماز جمعه انتخابات گفتم آن هم مبنایش نص صریح قرآن بود و من با توجه به آیات قرآن حرف زدم.
وی ادامه داد: در آن نمازجمعه گفتم که انقلاب ما بر اساس اسلام و قرآن است، اما حرفی که من می‌زنم را تندروهای اصولگرا نمی‌پسندند و رای مردم را زینتی می‌دانند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه این جلسه با اشاره به روایتی از حضرت علی(ع) اظهار داشت: حضرت علی(ع) از سوی خدا منصوب بود و خدا به پیغمبر گفت: ولایت علی(ع) را اعلام کن و این کار برای پیامبر سخت بود زیرا که جامعه آن زمان علی را به عنوان رهبر نمی‌پسندیدند و با گذشت چند ماه دیدیم که مردم با علی(ع) چه کردند.
هاشمی افزود:‌ پیامبر به حضرت علی(ع) در مجلس خصوصی گفتند که تو حق ولایت و صرف خدا را داری اگر مردم قبول کردند جامعه را اداره کن ولی اگر قبول نکردند خودت را تحمیل نکن.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: پس از جنگ‌های امیرالمؤمنین(ع) انتقادات به حضرت زیاد شد که چرا اقدام به جنگ و آدم‌کشی می‌کنید و چرا دیروز که دیگران بر جامعه حاکم بودند تو به آنها مشورت می‌دادی اما در حال حاضر دائم در حال جنگ هستی که حضرت علی‌(ع) در یک جلسه خصوصی با 10 نفر از حواریون خود درباره سقیفه و خلفا فرمودند وقتی که من به خلافت رسیدم شرایط و زمینه جنگ فراهم شد. حضرت علی در آن جلسه به آن 10نفر که کمیل هم جزو آنها بود فرمودند که شما در نماز‌جمعه‌های مناطق مختلف شرکت کنید و حرف‌های مرا برای مردم توضیح دهید و شهادت دهید به حرف‌های من.
هاشمی در ادامه با بیان اینکه من این روایت را از سید‌بن طاووس نقل کردم خاطرنشان کرد: ما انقلابمان را با مردم شروع کردیم و از امام خواستیم که رساله بنویسند اما ایشان نمی‌نوشتند اما با اصرارهای ما ایشان قبول کردند که رساله بنویسند، امام همیشه می‌گفت که مردم، مردم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در جنگ هم اگر مردم نمی‌آمدند ارتش شکست می‌خورد، مردم ما معتقد و مسلمانند و اگر ما را نمی‌خواهند که حکومت کنیم ما می‌رویم.
هاشمی با اشاره به نماز جمعه پس از انتخابات که با امامت وی برگزار شد، تصریح کرد:‌ من در آن نمازجمعه نگفتم که انتخابات درست است یا باطل؛ فقط گفتم تردید در جامعه حاکم است؛ اما برخی آمدند و به من گفتند چرا گفتی تردید؟ در صورتی که آن روز میلیون‌ها نفر در خیابان‌ها ریخته بودند و قاطعانه می‌گفتند که در انتخابات تقلب شده است و انتخابات باطل است. اما من قاطعانه نگفتم که تقلب شده است ولی گفتم تردید دارم و چطور می‌شود میلیون‌ها نفر به خیابان‌ها بریزند و تردید نکرد.
وی با بیان اینکه راه درست آن بود که ما فکر کنیم و تردید‌ها را پاسخ دهیم، افزود:راه حلی را که من با تجربه 50 ساله‌ام‌ را ارائه دادم این بود که زندانی‌ها را آزاد کنید و از آسیب‌دیده‌های حوادث پس از انتخابات دلجویی کنید.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اگر همین قانون را همه بپذیرند و به آن عمل کنند نه معترضین و نه کسانی که مقابل معترضین بودند اینگونه عمل نمی‌کردند و اگر قانون اجرا بشود اینکه در برخی از دانشگاه‌ها مشاهده می‌شود که دانشجویان نمی‌گذارند مسئولان صحبت کنند و با شعار و زدن وی در جلسه سخنرانی آن مسئول اخلال ایجاد می‌کنند، این مسئله هم حل می‌شد.
هاشمی با اشاره به اینکه حکومت پول دارد، نیرو و رسانه دارد و می‌تواند با این ابزار در خیابان‌ها آدم جمع کند، تصریح کرد: حکومت بسیج و سپاه دارد و این طرفی‌ها هم استاد،‌ دانشجو،‌ نخبه، کارگر و مدیر دارند و من نظرم این است که ما باید درگیری‌های خیابانی را با آزاد کردن رسانه‌ها به رسانه‌ها بکشانیم و احزاب و رسانه‌ها را طبق قانون آزاد کنیم.
وی افزود: باید اجازه دهیم صاحب‌نظران بیایند در رسانه‌ها بحث کنند و مسائل مورد نظر خود را در مناظره‌ها به بحث بگذارند تا مردم به آنها گوش بدهند. اگر منطق باشد و به مردم آگاهی بدهیم دیگر مردم از دو طرف فریب نمی‌خورند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه جامعه‌ای که 3 الی 4 میلیون دانشجو دارد نمی‌تواند با فریب اداره شود، تصریح کرد: خانم‌ها تا امروز مجال نداشتند که اقدامی کنند و الان اکثریت دانشگاه‌ها را اشغال کرده‌اند،‌ در حال حاضر در تجمعات نمی‌شود با خانم‌ها با خشونت برخورد کرد و من از آن می‌ترسم که این قضایا به دبیرستان‌ها، خانم‌ها و کارگاه‌‌های تولیدی برسد و نظام باید بپذیرد و بحث‌ها را باز بگذارد.
هاشمی با بیان اینکه حضرت علی(ع) زمانی که انتقادات از ایشان زیاد شده بود و یک نفر هنگام سخنرانی ایشان در مسجد به امام بدگویی کرد،‌ امام(ع) به اطرافیان خود فرمودند که آن شخص را رها کنید و اگر او بدگویی کرده شما هم به او بدگویی کنید و وی را نزنید، افزود: ما باید به بچه‌های خوبمان، با اساتیدمان طوری رفتار کنیم که آنها احساس بی‌پناهی در ابراز عقیده خود نکنند.
وی با بیان اینکه صدا و سیما یکطرفه است و چرا نباید روزنامه‌های منتقد آزاد باشند درحالی که روزنامه‌های حکومتی خیالشان راحت است، تاکید کرد: اطلاع‌رسانی امروز مانند سابق نیست، اگر حرف کوچکی را در خیابان بزنید و یا اینکه یک کاری را در خیابان بکنید فیلم آنرا گرفته و به رسانه‌های خارجی ارسال می‌کنند و همینگونه است که مردم اخبارشان را از BBC می‌گیرند و بعد هم این مسائل را به نام اسلام و امام تمام می‌کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: درحال حاضر خبرها توسط رسانه‌های اجنبی زودتر به دست مردم می‌رسد تا رسانه‌های خود ما.
هاشمی افزود: هیچکس نمی‌تواند فکر کند که سانسور در جامعه ما جواب می‌دهد. اگر رسانه‌ها آزاد باشند و مردم قانع شوند دیگر هیچ جوانی به خیابان‌ها نمی‌آید، پس اولا همه باید در چارچوب قانون حرکت کنیم،‌ دوما آزادی زندانیان و دلجویی از آسیب‌دیدگاه که آقا نیز به این مسئله عمل کردند و سوما آزاد کردن رسانه‌ها در چارچوب قانون، باید به این سه مسئله عمل شود.
وی افزود: امروز اکثریت جامعه ما استدلال را می‌فهمند، مشکلی که من امروز خیلی از آن غصه می‌خورم این است که هم دولت و هم برخی از مبلغان خام حرف‌هایی می‌زنند و همه را به پای رهبری می‌گذارند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: دولت می‌گوید زندانی‌ها کار ما نیست، سپاه هم می‌گوید ما فرمانبرداریم، اما فرمان را آن جو که می‌خواهند می‌برند نه آن جور که آقا می‌خواهد.
هاشمی افزود: یکبار با مقام معظم رهبری بودیم که خبر رسید که شخصی را زندانی کردند که آقا در واکنش به این اقدام به من گفتند که مامورین ما اگر خودشان یک روز هم به زندان می‌رفتند اینگونه عمل نمی‌کردند.
وی تصریح کرد: بنده الان 60 سال است که رهبری را می‌شناسم و ایشان همانگونه‌ای است که گفتم. من راهکارهای برون رفت از وقایع اخیر را همان مسائلی می‌دانم که در نماز جمعه اعلام کردم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دانشجویی که درباره مهدی فرزندش سئوال پرسیده بود اظهار داشت: مهدی ما رفته خارج و خیالش از پرونده‌هایش راحت است، مهدی بارها به دیوان محاسبات رفته است اما مجلس با وارد شدن به آن قضیه وی را مبرا دانسته است.
هاشمی ادامه داد: وزارت اطلاعات اعلام کرده است دو سال روی پرونده مهدی کار کرده است و وزارت نفت هم گفته مهدی ما مبرا است.
وی در بحث ماجرای استات اویل نروژ تصریح کرد: در آن ماجرا که برخی از دانشجویان شلوغ‌بازی کردند و قضیه به مجلس کشانده شد ماجرا این بود که در داخل استات اویل چند نفر بازی در آورده بودند و بین خودشان پول‌هایی را رد و بدل کرده بودند و همه را به گردن مهدی انداخته بودند درحالی که پشت این قضیه اسرائیل بود و می‌خواست ما را خراب کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: من مطمئنم که مهدی در این انتخابات هیچ دخالتی نداشت و در هیچ یک از اغتشاشات و در هیچ نقطه‌ای نبوده است. او فقط تنها دخالتی که کرده بود این بود که تجربه خودشان را در کمیته صیانت از آرایی که در مجلس خبرگان خوب جواب داده بود به دیگران انتقال داد. وگرنه مهدی ما پول ندارد که به بقیه بدهد.
هاشمی در رابطه با سفر مهدی هاشمی به خارج از کشور گفت: مهدی به سفر کاری رفته است و این نیز مسئله عادی بوده است، ما 6 دانشگاه در خارج داریم که الان مهدی رفته به لندن و بیروت برای سرکشی درحالی که بقیه دانشگاه‌ها را هم هنوز سرکشی نکرده است.
وی ادامه داد: الان هم در زنگبار هم زمینی گرفته‌ایم که باید در آن دانشگاه بسازیم و هنوز کارهای ارمنستان و تاجیکستان و دبی نیز مانده است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: مهدی دائما می‌خواهد بیاید ولی من به او می‌گویم نیاید و کارهایش را انجام بدهد، جالب اینکه هیچ دادگاهی تا امروز به وی احضاریه نداده و مهدی نیز هر وقت که لازم باشد می‌آید. الان هم رفته است دکترا ثبت نام کرده است و قرار است رساله‌اش را در یکی از دانشگاه‌های خارج از کشور بگذراند.
در این قسمت از جلسه ایوب توکلیان دبیر سابق جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد دست خود را برای پرسیدن سئوال از هاشمی بلند کرد که هاشمی به وی اجازه پرسیدن سئوال را داد و توکلیان خطاب به هاشمی گفت: آقای هاشمی فردای قیامتی هم است و این مسئله آن روز مشخص می‌شود.
توکلیان ادامه داد:‌ آقای هاشمی در لابلای صحبت‌های شما احساس کردم که شما فکر می‌کنید که دانشگاهیان در صف اول معترضین هستند، اما من با تحلیل شما موافق نیستم و همانگونه که در زمان قبل از انتخابات در دانشگاه فردوسی مشهد نظرسنجی صورت گرفت و 55 درصد از دانشجویان به احمدی‌نژاد رای دادند الان نیز فضای دانشگاه‌ها همانگونه است.
وی تاکید کرد: آقای هاشمی آیا در زمان ریاست جمهوری شما رسانه‌ها جرأت انتقاد داشتند؟ و اگر توصیه‌ای به رئیس صدا و سیما دارید، آیا اجازه می‌دهید صحبت‌های موسوی، رهنورد و کروبی که مصاحبه‌های وقیحانه‌ای را با رسانه‌های بیگانه داشته‌اند در صدا و سیما پخش شود؟
دبیر سابق جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: امام فرمودند فقط نظام اسلامی از اوجب واجبات است. یک سری اسناد و شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد که احتمال انجام کودتای مخملی در کشور بوده است، آیا بحث وحدت با کسانی که انقلاب را قبول ندارند درست است؟‌
هاشمی رفسنجانی در پاسخ به فعال دانشجویی گفت: من نگفتم که عده‌ای بیایند و در مناظره‌ها هرچه می‌خواهند بگویند، من گفتم در چارچوب قانون بیایند و صحبت کنند.
وی ادامه داد: من الان بحث این دولت و آن دولت را ندارم در زمان من مگر چند روزنامه بود؟ روزنامه سلام تقریبا هر روز همه چیز را زیر سئوال می‌برد اما من هیچ چیز نمی‌گفتم تا اینکه این روزنامه وارد فازی شد که دیگران آنرا تعطیل کردند. کسان دیگر نیز در مجلس حرف‌هایی می‌زدند اما من همیشه موضع فعلی را می‌گرفتم و به اعتقاد من این صف‌بندی‌ها به مصلحت نظام نیست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اینکه داخل دانشگاه‌ها چه جوی است من اطلاعی ندارم اما اینگونه به من اطلاع می‌دهند اما من چون در دانشگاه‌ها نیستم زیاد اطلاعی در این باره ندارم.
در این قسمت از جلسه یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد بلند شد و گفت نه بیشتر دانشجویان معترض هستند که در این هنگام دانشجویانی که در این جلسه حضور داشتند گفتند که اینها همه دانشگاه آزادی هستند و از خودتان وگرنه در دانشگاه‌های سراسری این شرایط نیست.
در این جلسه که از ساعت 15:50 الی 16:40 به طول انجامید یاسر هاشمی و فاطمه هاشمی نیز حضور داشتند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد